Autoetu vai autolaina ja oma auto?

autolaina vai autoetuAuto on edelleen useille suomalaisille erittäin tärkeä keino työmatkojen kulkemiseen sekä muiden päivittäisten asioiden hoitamiseen. Iso osa suomalaisista asuu alueilla, joilla julkiset kulkuneuvot liikennöivät rajoitetusti ja mahdollisuus auton käyttöön on tärkeää, jopa elinehto. Auto saattaa olla myös välttämätön tiettyjen työtehtävien kannalta. Miten auto sitten kannattaa hankkia? Onko oma auto autoetuautoa parempi vaihtoehtoto, ja mistä autolaina kannattaa ottaa? Lue lisää artikkelistamme autoedun ja autolainan ominaisuuksista, ja saat samalla vinkkejä autolainan ottamiseen.

Autoetu

Autoetua on pitkään pidetty yhtenä isona houkuttimena työpaikkaa valitessa. On ajateltu, että työnantajan tarjoama autoetu kannattaa aina hyödyntää ja siitä on taloudellista etua palkansaajalle. Toisinaan tämä pitääkin paikkaansa, mutta tietyt asiat vaikuttavat autoedun hyötyihin. Autoetu voi olla joko rahapalkan päälle tuleva etu, tai sitten edun arvo vähennetään työntekijän saamasta palkasta. Tärkeää autoedun ja oman auton käytön vertailussa on se, miten paljon autolle on käyttöä työajossa suhteessa yksityisajoihin. Jos työntekijällä on vain vähän yksityisajoja, autoetu ei ehkä ole niin merkittävä etuisuus, että se kannattaisi hyödyntää. Toisaalta, jos auton käyttö on ehdottoman tärkeää työn teon kannalta, työnantaja usein edellyttää työsuhdeauton käyttämistä.

Autolaina

Oman auton hankinta autoedun sijaan on järkevää etenkin niille, joiden on mahdollista saada sen työkäytöstä kilometrikorvauksia. Etenkin paljon liikkuvat yrittäjät käyttävät mielellään omaa autoa yrityksen ajoihin, sillä kilometrikorvauksilla tulee helposti katettua auton käytöstä aiheutuvat kulut. Autolainan ottamiseen vaikuttaa kuitenkin monet muutkin tekijät, jotka tulee ottaa huomioon. Tärkeintä on miettiä, minkälaiseen kuukausittaiseen lyhennyserään omassa elämässään on mahdollista sitoutua ja minkä hintaisen auton hankinta on järkevää, tai mahdollista.

Muista vertailla autolainoja

Autolainan määrään ja valintaan vaikuttaa maksukyvyn lisäksi myös useat muut seikat. Hyvä apuväline autolainan suunnitteluun on lainalaskuri, jonka avulla voi helposti nähdä miten auton hinta vaikuttaa lyhennyksen määrään tai laina-aikaan. Lainalaskurin käyttö on myös helppoa ja nettilomakkeen tiedot täyttämällä voi saada lainapäätöksen jopa jo samana päivänä. Lisäksi eri lainojen vertailu kannattaa, sillä korot vaihtelevat lainantarjoajasta riippuen ja myös muiden kustannusten välillä voi olla suuria eroja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *