Luottokortti nuorelle: Mahdollista vai mahdotonta?

luottokorttiNuoret tarvitsevat rahaa elämiseen ja erilaisiin hankintoihin siinä missä kaikki muunkin ikäiset ihmiset. Rahantarve ei katso ikää, vaan kenelle tahansa saattaa tulla yllättäen tarve hiukan suuremmalle rahasummalle, johon ei välttämättä löydy juuri sillä hetkellä riittävästi säästöjä. Moni nuori ottaa toki esimerkiksi opintolainaa kattamaan elämisen eri kuluja, mutta vähintäänkin yhtä moni pohtii myös luottokortin hankkimisen mahdollisuutta. Se ei kuitenkaan ole mikään itsestäänselvyys, sillä nuorelle henkilölle luottokortia ei myönnetä aivan helposti. Toisaalta pieniä liennytyksiä on tehty, joten aivan mahdotontakaan se ei nuorelle ole.

Luottokortti on mahdollista saada opintosuoritusten perusteella
Kaikki tietävät, että luottokortin hankkimiseksi vaaditaan hakijalta säännöllisiä tuloja. Useimmissa tapauksissa vaatimuksena ovat säännölliset työtulot vakituisessa työsuhteessa, tai jotkin muut ansiotulot, mutta nuorten kohdalla luottokorttiyhtiöt tekevät asiassa poikkeuksen. Luottokortin saaminen ei nimittäin edellytä säännöllisiä työtuloja, vaan luottokortti on mahdollista saada myös tilanteessa, jossa korttia hakevalla nuorella on suoritettuna minimissään 90 hyväksyttyä opintopistettä. Jos on vasta opintojensa alkuvaiheessa oleva nuori, joka kokee tarvitsevansa luottokorttia, ei tilanne silloinkaan ole toivoton. Tietyissä tilanteissa luottokorttia voi hakea myös 90 opintopisteen alle jäävä korkeakoulussa opiskeleva nuori, jos hänellä on muuten säännölliset ja riittävän suuret tulot. Opintosuoritusten sijaan nuori voi tällöin hakea itselleen luottokorttia työsuhteensa perusteella. Tämä onkin hyvin yleistä, sillä moni korkeakouluopiskelija tekee töitä opintojensa ohessa, jolloin tuloja kyllä kertyy riittävästi, mutta opintopisteiden kerryttäminen vie töiden vuoksi pidemmän aikaa.

Nuorelle myönnettävä luottokortti on usein hiukan pienemmällä rajalla varustettu
Voidaan siis todeta, ettei luottokortin saaminen ole nuorellekaan mahdotonta. Kannattaa kuitenkin ottaa huomioon, että luotonantajat asettavat korkeakouluopiskelijan luottokorttiin hiukan keskimääräistä matalamman käyttö- ja luottorajan, joka on tavallisimmin tuhat euroa kuukaudessa. Kaikissa tavallisissa luottokorteissa, joiden hallinnasta vastaa Luottokunta, raja on useimmiten vähintään parintuhannen euron luokkaa. Toisaalta tuhannenkaan euron raja ei ole lainkaan kohtuuton, sillä Luottokunta itse on ilmoittanut asiakkaidensa käyttävän luottorajastaan keskimäärin vain noin neljänneksen, tai enimmillään kolmanneksen kuukausitasolla. Moni nuori onkin tyytyväinen tuhannen euron rajaan, koska sillä saa hätätilanteessa kaiken arjen elämiseen tarvittavan hankittua ilman, että joutuisi pulaan.

Nuoret tarvitsevat luottokortin arjen suurempiin hankintoihin ja matkustamiseen
Luottokorttien suosio on kasvanut korkeakouluissa opiskelevien nuorten keskuudessa valtavasti viime vuosien aikana. Laskelmien mukaan nuorilla on nyt jo kymmeniätuhansia luottokortteja. Monelle nuorelle kansainvälinen luottokortti on tärkeä hankinta erityisesti silloin, kun edessä on ulkomaille suuntautuva matka. Kansainvälinen luottokortti kuten Visa tai Mastercard, koetaan usein turvallisuutta lisääväksi tekijäksi matkoilla silloin kun vastaan tulee yllättäviä tilanteita. Ulkomaanmatkailun lisäksi myös jatkuvasti yleistyvä ulkomaisissa verkkokaupoissa asioiminen on kasvattanut kiinnostusta luottokorttien suhteen muun muassa siksi, että luottokortit tarjoavat kuluttajalle paremman suojan kuin tavalliset debit-kortit. Lisäksi on paljon sellaisia sivustoja, jotka hyväksyvät maksuvälineiksi ainostaan luottokortit.

Suomessa yleisimmät luottokortit

Niin nuorten, kuin muidenkin keskuudessa Suomessa kaikkein suosituimpien luottokorttien joukkoon lukeutuvat tietenkin Visa, Mastercard, Diners Club ja American Express. Visa ja MasterCard koetaan edullisimmiksi vaihtoehdoiksi, mutta toisinaan myös esimerkiksi Amexin tarjoamat edut ovat todella hyviä, jolloin tarjouksiin saatetaan tarttua. Myös Bank Norwegian on mielenkiintoinen ja verrattain uusi tulokas, joka on lyönyt itsensä näkyvästi läpi Suomen markkinoilla niin nuorten kuluttajien, kuin kaikkien muidenkin keskuudessa. Bank Norwegian mainostaa luottokortin maksuttomuutta, mikä luonnollisesti herättää suurta kiinnostusta nuorten joukossa. Kaikki yllämainitut luottokortit tarjoavat opiskelijastatuksella luottokorttia hakeville nuorille tavallisimmin noin 30 päivän korottoman maksuajan, joka on monelle aivan kohtuullinen ja toteutettavissa oleva aika.

Pyydä lainatarjouksia luottokortin sijaan

Luottokortin korot voivat olla hyvinkin isoja, jopa 10% – 20%. Mikäli suunnittelet jotain hankintaa johon tarvitset isomman summan lainaa, kannattaa luottokortin sijaan pyytää lainatarjouksia pankeilta.

Voit pyytää myös lainatarjouksia kätevästi Lainatarjouksia.com -palvelussa. Sen avulla saat tarjouksia yli 20 eri pankilta ja rahoituslaitokselta. Lainasummaksi voit valita 500€ – 50 000€. Laina-ajat vaihtelevat 1 – 15 vuoteen.

* Kaupallinen yhteistyö: Lainatarjouksia.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *