Rahaa heti tilille

Rahaa heti tililleRahantarve saattaa joskus yllättää. Vaikka kaikki olisikin kohdallaan, elämä mallillaan ja tulotkin säännöllisiä, voi jokaisen kohdalle silti osua yllättäviä käänteitä. Puhelin hajalla? Kotiin pitkä matka ja matkalippu vielä hankkimatta? Vai tarvitsetko yksinkertaisesti tässä kuussa lisää rahaa heti tilille laskujen maksua varten? Tällaisissa tilanteissa pitää harkita, mitä keinoja tilapäisen kassavajeen rahoittamiseen voisi löytää. Vaihtoehtoja on aina olemassa ja tässä artikkelissa kerromme sinulle vinkkejä, millä löydät juuri itsellesi sopivan rahoitustavan.

Mistä lainaa?

Jos pankkitili ammottaa tyhjyyttään ja kaverinkaan taskusta ei luottoa heru, voi ihan hyvänä vaihtoehtona harkita lainan ottamista. Lainaa voi hakea eri pankeilta tai muilta rahoituslaitoksilta. Erityyppisiä ja erilaisiin tarkoituksiin suunniteltuja lainoja on tarjolla tällä hetkellä paljon ja niiden ehdot vaihtelevat tarjoajasta riippuen. Ota myös huomioon, että laina tulee voida maksaa takaisin ajallaan. Kannattaakin siis arvioida ensin oma rahan tarve sekä tehdä realistinen suunnitelma siitä, miten paljon lainaa on valmis lyhentämään kuukaudessa.

Minkälainen laina minulle sopii?

Lainatyypin valintaan vaikuttaa se, mitä varten lainaa otat. Jos kyseessä on jokin pieni, mutta akuutti hankinta, kuten matkapuhelimen ostaminen vanhan rikkoutuneen tilalle, saattavat vaihtoehtoinasi olla luottokortilla maksaminen, osamaksu tai pikalaina. On tilanteita, joissa pikalaina saattaa olla se paras vaihtoehto, joten oma tilanne kannattaa ottaa päätöksenteossa huomioon. Jos luottokortilla ei enää ole tilaa tai osamaksun saamisessa kestäisi pidempään tai sen ehdot ovat hankalammin omaan elämäntilanteeseesi soviteltavissa, voi pikalaina pelastaa tilanteen.

Kilpailuta

Se, mistä lainan ottaa ei ole sivuseikka. Vaikka hankinnalla olisikin kiire, kannattaa ottaa hieman aikaa ja harkita tarkasti, mitä rahoituspalvelua kannattaa käyttää. Lainoissa on eroja ja ne ovat myös muuttuneet entistä asiakaslähtöisemmiksi viimeisten vuosien aikana. Pikalainojenkin korot ovat nykyään erittäin kilpailukykyisiä muiden vaihtoehtojen kanssa, joten kannattaa vertailla mistä rahoituksen hankkii. Kilpailuttamalla eri lainoja myöntävien tahojen palvelut voit saada hyvän kokonaiskuvan siitä, miten erilaisia lainojen ehdot, kulut ja takaisinmaksuerät voivat olla. Korot vaihtelevat myös paljon ja kilpailuttamalla lainat saat selville miten paljon lainasi tulee sinulle loppujen lopuksi maksamaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *